Thursday, 21 April 2011

salam :')

eh eh eh.. semalam dah post.. hari ni pun nak post lagi ? heee ~ bia lah. ni blog diba. its all about meee :D hari ni macam2 jadi. betul ape orang cakap putus cinta ni perit ? tapi perit ke eh ? jom test ?! eh jangann ! baik jangan.. tak payah nak test. ustazah diba cakap... 'Allah jauhkan kita dari zina (couple) then Allah berikan yang halal... PERKAHWINAN..' Allah itu Maha Adil.. Dia datang kan perasaan sayang.. tapi cuma untuk orang yang tertentu dan masa yang sesuai. mungkin sekarang Allah berikan rasa kasih.. tapi sebagai cabaran. manusia harus menentangnya sehabis habisan.. Opssss. haaaaa... menentang tu kpd ketegori manusia yang diharamkan je eh.. tak kan kasih sayang serta cinta pada ibu bapa pun nak menentang.. ehhhh... lebih tuh ! mane boleh. ape yang Allah berikan\ sediakan untuk kita serba lengkap sebenarnya.. hari ni Allah hidangkan kenikmatan. esoknya Allah  sajikan kesedihan. bukan ape.. Allah nak kita insaf.. Allah nak berikan kita rasa syukur. habis bab ustazah diba cite. ni diba pulak nak bukak cite... cewaaaaaaaaaahhhh sweeet nyee deowrang tuh. ehhhhhh jap.. ape yang sweeeett  sangat tu. Amboiii.... heheh. rupe rupenye. deowrang nak cakap pasal sepasang kekasih ni. haaaaa... kalau semua nak tau. diba baru putus cinta ni. cewahhhh. tapi jangan risau lah.. buat pe nak sedih.. kan ? Allah kan ada ? kan diba cakap.. kekasih sejati je dapat tahan dengan kita. hari tu diba curang dengan kekasih sejati  ni. diba berpaut kasih dengan yang laen. tapiii tak tahan lame pun. akhirnye cinta kembali kepada kekasih sejati ni.. tu lah... kekasih sejati jugak kekal.. bukan ape diba ni cepat lupe diri. kekasih sejati yang dimaksudkan diba Allah. Dialah yang satu. dulu diba sayang kat manusia lebih dari pencipta sendiri. tapi sekarang.. diba kembali ke padanya lagi. Alhamdulillah .. Dia berikan kesempatan pada diba untuk jauh dari zina !  pesanan diba cinta tu cinta lah. tapi jangan melebihi cinta mu pada kekasih hatimu !

diba selalu ingat benda ni

walau seremuk mana hati dilukai. bentuk lah kembali dan serahkan kepada Illahi :)

salam ukhwah :)

No comments: