Wednesday, 18 April 2012

Ops :')

بسم الله الرحمن الرحيم
Bismillah hir rahmanirahim. May peace be upon you. Assalamu’alaikum. Diba mintak maaf sebab bulan ni, dah tiga kali diba post. Maklumlah, tak busy. Sedangkan mid year punya test around the corner je. Tak po eh, kita rilex chillex dulu. Haish. -.-
Ada satu malam tu, diba borak dengan pakcik Patrick dan Gooziiy diba. Diorang dua ni patung ea. Jangan salah faham. Hmm. Gooziiy tu, kawan diba yang bagi. Kawan diba tu dah tak contact semenjak dari hari Sabtu 14/04/12. Hmmmm. Dah tak kawan dah. T.T sedih. nak nangis kuat-kuat boleh? Heee. :-D sedih.. hmmm. Diba buat mistake besar. Hmmmm. Diba marah. Huh. Menakutkan kan? Kalau acu, dia dah biasa tengok diba marah. Scary. Boleh tunggang terbalik dunia. Hehe. Tapi apa pun, benda dah jadi. Dia pun dah taknak kawan saya. :’( hmmmm.


Mesti korang tertanya, diba kutuk kawan diba eh? Eh, mana ada. Dia tak bukak pun blog ni. Dan dia tak baca pun. Jadi, tak de lah. Diba pun bukan kutuk dia. Tak kutuk, tak kutuk.

Diba nak cerita tentang marah. Diba mengaku, diba panas baran. Bila panas sangat, diba meletup. Teruk. Tak tau lah macam mana nak control. Orang yang paling kuat, orang yang sabar. Diba cuba sabar. Tapi, bila dah nak meletup sangat,.. meletup jugak. Sorry kepada semua yang pernah kena tempias. Maafkan diba. Hmm. Especially kawan diba yang diba teramat sangat sayang tu. Serious tak sengaja. Dia pun dah benci diba yang teramat sangat.

Dia mungkin dah ada kawan lain. Diba kat sini duk sedih macam orang tak betul dua tiga malam dah. Dia happy je tanpa diba. Dah ada orang lain. Who can replace my place. Hmmm. Sesal kemudian tak dak guna lagi. I am nothing dah bagi dia.
Diba rasa, bila kitorang terserempak pun, dia jelling kot kat diba,. Tak pun dia mesti cakap,

“eeei! Menyampah aku tengok muka ni! MENYAMPAH! BLAH!”


What? Okee, thanks awak. Saya hargai,. Nak tunggu dia text, call.. hmm. Takkan. Dia pun nak lupakan diba dah. WHUAAAA. Sedih. :’( diba tak text sebab cell phone diba tak charge. Nak text sape? Kita mana ada kawan dah. Tak pelah. Nanti diba nak cari baru. 25 tahun lagi :-D
HEEE. Tak ada lah. Diba taktahu apa diba rasa sekarang. Bercampur campur. Sedih, susah hati, sakit hati, kecewa, empty enough,  haaaaargh, apa lagi? Hmm.
Walaupun dia tak baca blog ni dah.. diba nak buat surat cinta lah kat dia.


Dear awak,
Thanks sebab sudi jadi kawan diba, sahabat, tempat mengadu, tempat kena tumbuk, tempat kena sepak. I will remember that night. Marah betul saya. Awak pun dah menyesal kenal saya. Tu pun first time diba marah sampai macam tu. Tapi, awak, sape je yang faham orang yang marah kan? No one. Antara kawan-kawan diba, no one yang faham. I hope yang awak akan faham. But... my mistake. Ingat tak, kelemahan antara kita, kita terima? Tapi, diba sedar, sebenarnya, tak semua manusia ni, cakap, dia buat. Diba cuba terima semua kelemahan sahabat, kawan, teman diba. Tapi… diba berani cakap, yang semua tu tak dapat terima perangai diba. Include my kawan rapat. Diba mintak tolong, dia tak tolong pun. Malah lari tutup muka. Pastu gelak-gelak datang kat diba. Sedangkan diba kusut sangat. Apa lah yang dia faham dengan prinsip berkawan ni agaknya. Tapi, bila dia ada masalah, diba cuba ada. Dan ada untuk dia. Kenapa, Allah hadirkan kawan yang macam ni kat diba? Hmmm. Mungkin ada hikmah kot. Berbalik pada awak, kawan yang diba sayang sangat, diba nampak satu benda ni bila kita gaduh time tu,. Awak cari seribu salah saya, sebab nak saya lepaskan awak. Awak tahu, saya sayang awak. Sangat tau. Tapi, awak kalah, dengan Allah, Rasul, family dan cikgu-cikgu diba. Hehe. I’m not to blind to know. Diba Nampak benda tu. Diba menangis. Sebab, diba tahu, diba akan hilang awak. Awak menegakkan benang yang basah. Nak jugak menang. Tapi, apa-apa pun.. kita dah nothing. Sedih tau awak. Awak dah tak cari saya. Saya still mengharap text dari awak. Call? Hmmm tak kot. Dia nak call? Takkan lah. Tapi, diba, tahu, dia dah happy. Buat apa cari diba? No use lah. Diba je tunggul kat sini. Diba sedih, dia tak tahu. Dalam doa’ dia, dah takde nama diba. Sedih. uhuks. Diba nangis macam baby sepanjang hari. Merengek tengah malam. ^^< heee. *muka mengada a.k.a muka mintak penyepak*.Tapi, kalau boleh diba nak nangis kuat-kuat, sebab diba dah tak tahan. Sakit. Hurhur. Tapi, 6 bulan lagi okee lah kot. Nak belajar susah sekarang. Kusut kepala saya. Tapi, awak tak tahu. Tak amik kesah pun kan? Tak pelah. Hehe. May Allah bless you. :-)

sincerely
dibahkhairy

Pesanan : Buat semua, pembaca, ingatlah jangan panas baran sangat,. Nanti hilang orang yang awak semua sayang. Diba dah hilang dah. Tak boleh buat apa dah. Sedih pun, saya tanggung sorang-2. Oke. Terima kasih sebab membaca. May peace be upon you. Assalamu’alaikum.

7 comments:

Aisha Ibrahim said...

Salam . Adk , adk nak sedih ap ? Sbrlh . Hilang 1 x bmksud hilang semua . Kn ? Akk tahu, adk akk pandai urus mslh hati kn . Adk kena kuat .

kk yg adk syg :]

[via]

shortiee :D said...

Ya Allah, kak sha. k. Wa'alaikumsalam. syukran sebab sudi comment. TQ sebab cakap diba pandai. Lebiu akak :>

Nadhiah said...

Assalamualaikum. Adiebah Norkhairy, sabar lah dengan apa yang jadi. Maybe kawan tak ada dengan anda. Tapi pencipta anda kan ada.Saya pun pernah lalui benda yang sama. Malah lebih teruk. Adiebah masih muda. Jadi cinta yang tiada makna tak boleh buat anda berjaya. Insya Allah, masa depan anda lebih cerah jika tiadanya dia. Dia hanya sekadar nak permainkan Adiebah. Ingat tak Adiebah bagi tau saya tentang dia dan keluarga itu ? Ingat lah, dia bukan yang terbaik buat diri Adiebbah. Dan Adiebah bukan yang terbaik buat dirinya. Sabar Adiebah. Tak lama lagi, Adiebah akan dapat jugak bahagia tu. Sabar.. Tak lama lagi. Malah dapat yang sangat terbaik buat diri Adiebah. Okay. :-] Salamun'alaik ya ukhti.

shortiee :D said...

Wa'alaikumsalam warahmatullah.
Terima kasih di atas comment yang membina. :)

Anonymous said...

Sabar dik, abang pun pernah rasa. ;)
a.sakit
b.pahit
c.kelat
d.masam
e.kecewa
f.stress
g.sedih gilerww
h.lonely
i.bimbang
j.hilang hala tuju

*norml lh dik. :)

-Hadzril

shortiee :D said...
This comment has been removed by the author.
shortiee :D said...

:-)