Saturday, 25 June 2011

assalamualaikum. hai, hoit. :)

selamat pagi.. HEHE. apa ni, awal-2 pagi nak online. Biarlah.. saya punya blog :) HAHA. ni diba nak tanya ni. kalau kita cinta pada yang satu.. apa kita buat ? HMM. mesti kita buat macam-2 kan. haaaa. macam mana pulak kalau kita berkasih pada yang satu ? HMM, mesti kita rindu memanjang kan ? haish, macam mana pulak kalau sayang pada yang satu ? HMMM, mesti kita hadiahkan dia apa jaaa kan ? HAAA, tapi yang kita berkasih, bersayang, bercinta ni dengan sapa ni ? aikk ? takkan dah lama bercinta pun taktau dengan sapa ? Haaaa, meh diba nak buka rahsia ni.. okee, mula-2 perasan tak perasan. perempuan kalau bercinta tu, Ya Allah,. tak ada apa yang boleh ubah betul salah hubungan tu. yeee. betul salah. kalau dia buat salah, kita tegur tak dilayan aih. :) macam tu juga laki. sama jee.. tapi apa kata kita tukar kat sini. macam mana dengan cinta kita dengan Allah ? haaa, Dia ni romantik tau. kalah la semua yang jadi couple kita ? kalau kita cinta kan Dia, pastinya kita mengharapkan cinta Dia balik kan ? haaa, itulah apa yang dilakukan oleh manusia yang mengejar cinta Dia nii. cinta Dia yang mereka cari, teguh mencari jalan di mana nak dapat cinta Dia, bila boleh dapat cinta Dia. tapi kenapa ramai orang tak cari cinta Dia ? Dia ni romantik, baik, kaya, sangat sempurna tau. HAAA, kita ni buta, disebabkan kita tak dapat tengok Dia, kita tak cari cinta Dia, mungkin kita ADA cari, tapi lepastu tak cari dahh. and mungkin ada yang tak cari pun. cinta Dia sangat agung. tak dapat kita lintaskan dalam fikiran. cintaNya besar, sebesar bukit ? HAISH, kalau bercouple cinta sebesar bukit pun tak cukup kan ? jadi, cinta Dia ni, besar dari alam semesta. sungguh besar dan agung. tapi sebelum kita ni nak Dia cinta kat kita ni, kita kena cinta kat Dia. alaaaa, macam orang couple cakap, I FOLLOW YOU jeee. macam tu juga nak cari cinta Dia ni, kalau dalam couple kita follow je apa yang couple kita cakap, macam tu juga kalau nak couple dengan Dia ni. senang jaa nak cari cinta Dia, buat apa yang disuruh,. tinggal apa yang Dia larang. tengok simple je kan. kalau kamu semua sanggup mati mencari cinta manusia yang tak kekal abadi, jadi ubahlah pendirian kamu, cakap dengan rohani, cari lah cinta Ilahi yang confirm kekal abadi. Haa, kita ni manusia, sentiasa alpa dalam mengejar cinta dunia. yeee, boleh aih nak cari, tapi kita cari tak cinta akhirat ? yang kekal.. kita ni, pejam celik pejam celik. celik pejam tak celik dah :) jadi ingatlah bahawa cinta ukhrawi di hati, cinta duniawi hmmm di mana ea ? di tangan je lah :) HEHE, boleh pulak macam tu.. oke. 

mohon silap dan salah di ampunkan yea. andai terkasar bahasa harap diampunkan juga:)
 Uhibbu Kifillah :)

-adibahkhairy

2 comments:

Aying Ashy ILMHCZ said...

akak skong yg nih....mmng ag rmantik ag dr sume laki yg ad...cinta yg bleh bwa smpai akhirat....:)

shortiee said...

:)