Wednesday, 6 April 2011

wahai kekasih !

Ya Allah. Jauh nye diba dengan Allah. Mungkin orang tak faham ape yang diba maksudkan. Tapi betullah ini lah topic yang nak diba cerita. Hmm. Dulu bile dah kenal dengan seseorang, sayangnye kite kat orang tu..(lain jantina tau) tapi sebenarnye.. kite makin jauh dengan Allah. Perasan tak perasan,.. solat dah tak sesempurna dulu. Bile buat kebaikan dah tak seikhlas dulu. Tapi nak buat macam mana, tu lah manusia.  Tapi diba rase diba dalam jalan yang separa sedar sekarang… diba bukan ape.. diba mule tersedak bile fikir dalam2 tentang diba dengan Allah dah jauh. Die Kekasih sejati diba, tapi nape diba tak semesra macam dulu. Mungkin orang tak faham. Dulu diba rase rapat dengan kekasih sejati tu.. tapi sekarang dah tak. Macam mane ea nak rapat kembali ? diba rase diba kene full kan hati dengan iman,. Tapi macam mane ea ? susah tu. Hmmmm. Bak kate Put, nak mula buat baik ni susah. Macam tu jugak nak istiqamah. Tapi diba nak cube lah. Mane tau boleh rapat dengan kekasih tu lagi. Cume Allah yang faham diba tau. Diba memang ada kawan. Tapi kawan takkan sefahaman sangat dengan diba.. cume kekasih sejati je yang tau macam mane diba ni. Kekasih orang laen pun tak sehebat kekasih diba ni. Percaye la ! heheh. Diba dah tukar dah kekasih diba dengan kekasih yang baru ni. Dalam hati ade Die je. Tak de dah ruang untuk orang laen. J kekasih TERIMA KASIH sebab muncul dalam diri diba J. Kekasih diba tu Allah tau J semua orang sayang Allah. Diba lagi la sayang.. sebab die kan kekasih sejati diba !

No comments: